PRVA KONFERENCIJA ZA MEDIJE TALIBANA: Oterali smo strance, žene će raditi rame uz rame s nama

Tanjug

17. 08. 2021. u 17:49

PORTPAROL talibana Zabihula Mudžahid rekao je danas na prvoj zvaničnoj konferenciji za novinare od osvajanja cele teritorije Avganistana i ulaska u Kabul da oni garantuju ženama sva prava u okviru šerijatskog zakona, dodajući da žene mogu da rade u obrazovanju i zdravstvu

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ТАЛИБАНА: Отерали смо странце, жене ће радити раме уз раме с нама

Foto: AP Photo/Rahmat Gul

- Ako je međunarodna zajednica zabrinuta neka znaju da će naše žene imati sva prava u okviru šerijata. Naše žene su muslimanke i moraju da poštuju šerijatski zakon - poručio je.

Rekao je i da želi da uveri međunarodnu zajednicu da talibani "nikome neće naneti zlo" i da ne žele probleme sa međunarodnom zajednicom.

- Žene će raditi rame uz rame s nama, želimo da uverimo međunarodnu zajednicu da neće biti diskriminacije - rekao je portparol.

Rekao je i da mediji moraju da budu nepristrasni, ali da u njima ništa ne sme da bude protiv islamskih vrednosti.

- Mediji ne bi trebalo da rade protiv nacionalnog jedinstva, ne bi trebalo da promovišu podele, a trebalo bi da rade na zajedništvu zemlje - rekao je Mudžahid.

Portparol Zabihulal Mujahid koji se u ime Talibana pojavio pred kamerama rekao je na početku da su posle 20 godina borbe emancipovali zemlju i izbacili strance.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri