TALIBANI OBUSTAVILI SVE LETOVE IZ KABULA: Pucnjava pored aerodroma, građani upozoreni da ne prilaze pisti

Novosti online

17. 08. 2021. u 13:57

POKRET Taliban saopštilo je informaciju o privremenoj obustavi svih letova iz Kabula, objavila je televizija „Skaj njuz arabija“.

ТАЛИБАНИ ОБУСТАВИЛИ СВЕ ЛЕТОВЕ ИЗ КАБУЛА: Пуцњава поред аеродрома, грађани упозорени да не прилазе писти

Foto: Tviter/Printskrin

Ranije je televizija „Al Džazira“ saopštila da su se čuli pucnji pored aerodroma kako bi se veliki broj ljudi rasterao.

U međuvremenu je komanda civilne avijacije Avganistana izvestila da rade na rešavanju tehničkih problema i uspostavljanju reda na aerodromu u Kabulu kako bi se omogućilo obnavljanje letova civilnih aviona.

- Svi civilni letovi na međunarodnom aerodromu Hamida Karzaja su obustavljeni. Zvaničnici Komande civilne avijacije rade na uklanjanju tehničkih problema i uspostavljanju reda kako bi obezbedio normalan rad aerodroma - navodi se u izjavi Komande civilne avijacije na Fejsbuku.

Pored toga, zamoljeni su stanovnici Avganistana da ne dolaze na aerodrom dok se ne obnove letovi.

Tokom jučerašnjeg dana je portparol Pentagona Džon Kirbi saopštio da aerodrom u Kabulu ne prima i ne dozvoljava letove vojnih i civilnih aviona zbog nedavnih incidenata u cilju bezbednosti. Kasnije su, tokom noći vojni avioni evropskih država počeli da lete iz Kabula kako bi evakuisali ljude.


Podsetimo, pošto su talibani zauzeli Kabul, Avganistanci su pohrlili na aerodrom u nastojanju da odu iz zemlje, neki među njima su trčali po pisti uz avion koji se sprema za poletanje, a bilo je i onih koji su se zakačili za avion.

U haosu na aerodromu u Kabulu poginulo je sedmoro ljudi, uključujući one koji su pali sa američkog vojnog transportnog aviona.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)