INCIDENT U ČEŠKOJ: Antivakseri premijera pogodili jajetom u glavu, morao da pobegne u poslastičarnicu, uhapšene dve osobe

Novosti online

07. 08. 2021. u 19:27

PROTIVNICI vakcinacije u Pruhonjicama kraj Praga napali su češkog premijera Andreja Babiša na predizbornom mitingu, zbog čega je morao da se skloni u obližnju poslastičarnicu pošto su ga gađali jajima, a policija je uhapsila dvojicu izgrednika.

ИНЦИДЕНТ У ЧЕШКОЈ: Антиваксери премијера погодили јајетом у главу, морао да побегне у посластичарницу, ухапшене две особе

Foto: Tanjug

- Bili su ovde iz Bloka slobodan, antivakcinaši i pogodili su me jajetom u glavu. Takođe i 12-godišnju devojčicu. Jednu gospođu su šamarali zato što je čekala da joj potpišem knjigu - izjavio je premijer Babiš.

Babiš je danas u Pruhonjicama, gde živi sa porodicom, na trgu potpisivao predizbornu knjigu u kojoj hvali uspehe vlade i delio građanima sladoled na mitingu pred oktobarske parlamentarne izbore.

- Andrej Babiš u svojoj kampanji nastoji da odvuče pažnju sa svih svojih skandala. Pre svega od svoje odgovornosti za haotično upravljanje državom u vreme pandemije. Želeli smo da podsetimo da time što će deliti sladoled na trgu tu odgovornost za niz uništenih života neće sakriti - rekao je šef udruženja Benjamin Rol.

Poslepodne su se na mitingu pojavili protivnici vakcinacije sa češkim zastavama i transparentima "Vakcine su opasne" i nekoliko desetina približilo se štandu gde je premijer potpisivao knjigu da bi jedan od demonstranata bacio jaja i pogodio premijera.

Specijalci češke policije za razbijanje demonstracija premijera su odveli u obližnju poslastičarnicu uz uzvike mase "Andrej, izlazi dok te ne zabrane", parafrazirajući slogan premijerove knjige "Deli dok ne zabrane".

Muškarca koji je bacio na premijera jaja i još jednog demonstranta policija je uhapsila uz bučne proteste ostalih demonstranata koji su opkolili policijsko vozilo i pokušali da spreče da ih policija odveze u pritvor.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba