UPOZORENJE RUSIJE: Crno more se pretvara u zonu opasne konfrontacije zbog NATO-a

Novosti onlajn

05. 08. 2021. u 09:33

CRNO more se pretvara u zonu opasne vojne konfrontacije, a vojne vežbe NATO-a u regionu izazivaju sukobe, izjavio je za Sputnjik direktor Četvrtog evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Jurij Pilipson.

УПОЗОРЕЊЕ РУСИЈЕ: Црно море се претвара у зону опасне конфронтације због НАТО-а

Foto: Piksabej

- Nažalost, moramo konstatovati da se danas Crno more pretvara iz regiona mira i dobrosusedstva u zonu opasne vojne konfrontacije. Potpuno je očigledno da takve 'vežbe' ne sprečavaju, nego provociraju konfliktne situacije - odgovorio je diplomata na pitanje o tome kako vojne vežbe „Morski povetarac 2021“ utiču na bezbednosnu situaciju u Crnom moru.

Prema njegovim rečima, Rusija će nastaviti da preduzima mere usmerene na osiguravanje nacionalne bezbednosti diplomatskim i drugim sredstvima.

- Više puta smo upozoravali da eskalacija vojno-političke napetosti u blizini naših granica nosi konfrontacioni naboj - zaključio je diplomata.

U Crnom moru su od 28. juna do 10. jula održane vojne vežbe „Morski povetarac 2021“. Glavni učesnici su Ukrajina, SAD, Kanada, Velika Britanija, Holandija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska i Letonija. U vežbama je učestvovalo 40 ratnih brodova, 30 letelica i više od 100 oklopnih vozila i automobila.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)