JEZIV SNIMAK SA EVIJE: Bukti ogroman požar, naređene evakuacije stanovništva (VIDEO)

Tanjug

04. 08. 2021. u 17:54

GRČKA je naredila nove evakuacije stanovništva sela u severnom delu ostrva Evija, koja su okružena velikim požarima, a od utorka su povređena trojica vatrogasaca.

ЈЕЗИВ СНИМАК СА ЕВИЈЕ: Букти огроман пожар, наређене евакуације становништва (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Facebook

Prema najnovijem naređenju, stanovnici i turisti u Kulurosu, Maruliju, Rovijesu i Palaiohoriju moraju da napuste svoje domove iz predostrožnosti na drugom najvećem grčkom ostrvu, javlja "Katimerini".

Situacija je posebno opasna u oblasti Drimonas, gde grupa monaha ne želi da izađe iz manastira Sveti David, iako je objekat okružen vatrom.

- Situacija je veoma teška. Plamen je visok 30 do 40 metara u borovoj šumi, vatra je okružila manastir. Gušimo se od dima, ovo je noćna mora - rekao je manastirski starešina za državnu novinsku agenciju ANA-MPA.

Guverner centralne Grčke Dimitris Vurdanos, koji je bio u manastiru sa regioanlnim guvernerom Fanisom Spanisom, pokušava da ubedi monahe da se evakuišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!