PRAZNA JE 20 GODINA: Polubrat Osame bin Ladena prodaje kuću u SAD za 28 miliona dolara (VIDEO)

Tanjug

01. 08. 2021. u 23:39

POLUBRAT nekadašnjeg vođe terorističke mreže Al Kaida Osame bin Ladena, Ibrahim bin Laden, stavio je na prodaju svoju luksuznu kuću u Los Anđelesu po ceni od 28 miliona dolara, nakon što je bila prazna 20 godina, od terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001.

ПРАЗНА ЈЕ 20 ГОДИНА: Полубрат Осаме бин Ладена продаје кућу у САД за 28 милиона долара (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Podignuta 1931. godine, vila se nalazi na zemljištu veličine od skoro jednog hektara, a ima 660 kvadratnih metara sa sedam soba i pet kupatila, preneo je "Dejli mejl". Ibrahim bin Laden kupio je vilu napravljenu u mediteranskom stilu 1983. godine za 1.653.000 dolara. Danas bi tu istu kuću platio 5,5 miliona dolara, zbog inflacije od 38 odsto, dodaje se u tekstu.

Napravljena od betonskih zidova i obojena u roze, kuća i ceo posed se nalazi nekoliko blokova od poznatog hotela "Bel er". U neposrednom komšilulku se nalaze dve najveće vile, izraelskog preduzetnika Benija Alagema i tajkuna DŽefrija Kaplana.

Ibrahim bin Laden bio je na odmoru van SAD tokom terorističkih napada i nikada se nije vratio u SAD zbog negativne slike koja se stvorila oko njegovog prezimena.

Osama bin Laden, koga su SAD označile kao glavnog organizatora napada na NJujork i Pentagon, ubijen je 2. maja 2011. godine u terorističkom kompleksu u Abotabadu, u Pakistanu, podseća se u tekstu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)