RUSI SAOPŠTILI VAŽNE VESTI: U septembru počinju testiranja još jedne vakcine

Tanjug

01. 08. 2021. u 19:15

KLINIČKA testiranja još jedne ruske vakcine protiv kovida-19, Betuvaks-Cov-2, koju je razvio Institut za ljudske ćelije, mogla bi da počnu u septembru, nakon što rusko ministarstvo zdravlja izda odgovarajuću dozvolu, preneo je danas TAS S.

РУСИ САОПШТИЛИ ВАЖНЕ ВЕСТИ: У септембру почињу тестирања још једне вакцине

Foto AP

- Institut, koji stoji iza vakcine Betuvaks-CoV-2, zajedno sa kompanijom ''Betuvaks LLC'', priprema se za klinička testiranja u septembru. Rusko ministarstvo zdravlja trenutno razmatra aplikaciju za klinička testiranja vakcine i postavlja dodatna pitanja tvorcima vakcine po standardnoj proceduri - navodi se u saopštenju Instituta.

Betuvaks-CoV-2 je rekombinantna vakcina na bazi sferne čestice sa površinskim antigenom korona virusa.

Tvorci kažu da se može koristiti za vakcinaciju rizičnih grupa i za revakcinaciju, a razvoj vakcine počeo je u leto 2020. godine.

U testiranjima se očekuje da će učestvovati 116 volontera starosnog doba između 18 i 60 godina, koji nemaju hronične bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi