"STRIŽI" PRELAZE NA NAJNOVIJE LOVCE: U novim „migovima“ od ove godine (VIDEO)

Novosti onlajn

22. 07. 2021. u 16:20

AKROBATSKA grupa „Striži“ započinje prelazak na najnovije lovce MiG-35 – prvi avion dobiće već ove godine, izjavio je komandant grupe pukovnik Sergej Osjajkin.

СТРИЖИ ПРЕЛАЗЕ НА НАЈНОВИЈЕ ЛОВЦЕ: У новим „миговима“ од ове године (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/Silja Pluton

- Planiramo da pređemo na novi avion. Čekamo da se donese odluka o snabdevanju novim oružjem. Trebalo bi da prvi MiG-35 dobijemo ove godine, ali to ne zavisi od nas, već i od industrije, državnih testiranja. Uključivanje aviona u sastav naoružanja je uvek dug proces - objasnio je komandant.

Istovremeno, naglasio je da grupa koja je poslednjih godina letela na MiG-29 očekuje da će dobiti neophodan broj aviona.

- Nadam se da će ih biti devet - dodao je on.

Inače, ruska akrobatska grupa učestvuje na avio-salonu MAKS 2021 koji je u toku i imali su prilike da lete na novim „migovima“.

Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 predstavlja napredniju verziju aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Lovac je napravljen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta, u uslovima ešaloniranog sistema PVO protivnika.

MiG-35 je jedan od malobrojnih aviona koji mogu da realizuju složene višenamenske zadatke u uslovima kada se neprekidno menja situacija na bojnom polju.

Visoke tehnologije aviona omogućavaju pilotu da otkriva i prati do 30 vazdušnih ciljeva na rastojanju do 160 kilometara, a pri potrebi on može istovremeno da pogodi do šest vazdušnih i četiri kopnena cilja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)