VATRENA STIHIJA DIVLJA NA ZAPADU AMERIKE: Požar presekao auto-put - izdata nova naređenja za evakuaciju (VIDEO)

Tanjug

18. 07. 2021. u 10:02

POŽAR koji se brzo širi južno od jezera Taho u Kaliforniji na zapadu SAD, presekao je autoput, zbog čega su izdata nova naređenja za evakuaciju stanovništva i odložena današnja biciklistička trka kroz Sijera Nevadu.

ВАТРЕНА СТИХИЈА ДИВЉА НА ЗАПАДУ АМЕРИКЕ: Пожар пресекао ауто-пут - издата нова наређења за евакуацију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ Jutjub

Požar nazvan Tamarak, koji je 4. jula izazvan udarom groma, proširio se na 82 kvadratna kilometra i širi se i dalje prema Nacionalnom parku Humbolt-Toijabe, prenosi AP.

Vatrena stihija preti i gradiću Marklevilu u blizini granice Kalifornije i Nevade, a na putu požara uništene su najamnje tri građevine, saopštile su lokalne vlasti.

U obaveštenju objavljenom na jednom lokalnom vebsajtu, navodi se da je nekoliko zajednica u tom području već evakuisano, kao i da je vožačima naloženo da se ne kreću u tom području.

Veliki požari na jugu Oregona takođe nastavljaju da se rasplamsavaju zbog suvog vazduha i snažnog vetra, saopštili su meteorolozi, dok požar svakog dana napreduje.

Vatrogasci su morali da napuste svoje položaje u četvrtak zbog opasnog "vatrenog oblaka", koji je pretio ekipama na terenu snažnim udarima vrelog vazduha ispunjenog žarom, prenosi VOA.

Požar je u petak uništio 67 domova i 117 privrednih objekata u jednom okrugu, a vlasti još uvek nemaju konačne podatke o šteti i gubicima u susednom okrugu u kojem se požar svakodnevno proširi i do šest kilometara.

Oko 2.000 ljudi je evakuisano, a ugroženo je oko 5.000 objekata, uključujući privatne kuće i druge manje objekte u ruralnom području severno od granice sa Kalifornijom, potvrdila je predstavnica vatrogasne službe Holi Krejk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024