AMERIKA GRADI BAZE ZA PRAĆENJE RUSIJE I KINE U KOSMOSU: Prva će biti u Velikoj Britaniji - u planu Australija i Teksas

Novosti onlajn

18. 07. 2021. u 08:50

AMERIKA namerava da napravi nekoliko izviđačkih baza sa ciljem da u budućnosti može da prati sve pokušaje Moskve i Pekinga da onesposobe satelite koji su od vitalne važnosti za Vašington, prenosi televizija „Skaj njuz“.

АМЕРИКА ГРАДИ БАЗЕ ЗА ПРАЋЕЊЕ РУСИЈЕ И КИНЕ У КОСМОСУ: Прва ће бити у Великој Британији - у плану Аустралија и Тексас

Foto: Depositphotos

Kako se navodi, oprema koja će biti instalirana u bazama omogućiće Amerikancima da zapažaju objekte u svemiru veličine fudbalske lopte i to na udaljenosti od čak 36.000 kilometara.

Prema rečima potpukovnika kosmičkih snaga SAD Džeka Vokera, prva takva baza će biti sazidana u Velikoj Britaniji, a u opticaju su dve lokacije – Škotska ili jug ostrva.

Međutim, kako je dodao, nakon te baze Amerikanci nameravaju da sazidaju još dve – u Australiji i u Teksasu i to kako bi imali potpunu pokrivenost praćenja.

Prema planu, prvi objekat u Velikoj Britaniji bi trebalo da bude pušten u rad već 2025. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)