TRAŽI SE UVOĐENJE POLICIJSKOG ČASA: Kanarska ostrva i Valesnija traže od vlade stroge mere

Tanjug

09. 07. 2021. u 22:49

ŠPANSKA Kanarska ostrva i region Valensije zatražili su danas od španske vlade da ponovo uvede policijski čas jer raste stope zaraze korona virusom među mladima koji nisu vakcinisani, što preti da poremeti letnju turističku sezonu.

ТРАЖИ СЕ УВОЂЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА: Канарска острва и Валеснија траже од владе строге мере

Foto: Printskrin

Španske regionalne vlasti su, otkako je u maju ukinuto vanredno stanje, odgovorne za reagovanje na krizu korona virusa, ali im je potrebno odobrenje suda ili uredba vlade kako bi uveli stroge mere, uključujući lokdaun, zabranu putovanja i policijski čas, objašnjava Rojters.

Kanarska regionalna vlada najavila je da će tražiti od svog Vrhovnog suda da odobri policijski čas u periodu od 00.30 do 6.00 ujutru na Tenerifima, ostrvu koje beleži najveću incidencu korona virusa.

Predsednik Kanarskih ostrva Angel Viktor Tores rekao je za radio Kadena Ser da će takva mera sprečiti okupljanja tokom noći i tokom vikenda.

- Pritisak na bolnice raste. Na Tenerifima jedinice za intenzivnu negu popunjene su oko 15 odsto, a na intenzivnu negu primaju se mladi - rekao je on.

Valensija, u kojoj se nalazi popularno odmaralište Benidorm, kao i centralni španski region Kastilja i Leon su već tražili od španske vlade da uvede policijski čas, ali je ministarka zdravlja rekla danas da to "nije na stolu".

Nemačka je ranije danas proglasila Španiju rizičnim područjem što znači da turisti i Nemci koji se vraćaju iz Španije moraju da imaju negativan test na kovid-19 kako bi izbegli karantin.

Francuska je prethodno upozorila svoje građane da izbegavaju odlazak u Španiju, iako španski ministar turizma tvrdi da je njegova zemlja bezbedna.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!