VRHOVNI SUD PREPORUČIO VLADI DA LEGALIZUJE MARIHUANU: Kada bi se to dogodilo - Meksiko bi bio najveće tržište na svetu

Tanjug

29. 06. 2021. u 09:05

VRHOVNI sud Meksika saopštio je da bi vlada i Kongres trebalo da legalizuju konzumiranje marihuane, a ukoliko bi se to i dogodilo, Meksiko bi postao najveće legalno tržište marihuane na svetu.

ВРХОВНИ СУД ПРЕПОРУЧИО ВЛАДИ ДА ЛЕГАЛИЗУЈЕ МАРИХУАНУ: Када би се то догодило - Мексико би био највеће тржиште на свету

Foto: EPA

Ovom preporukom Vrhovnog suda Meksika vrši se dodatan pritisak na Senat da odobri zakon o legalizaciji, koji je nakon izmena na čekanju u Kongresu.

Ukoliko bude usvojen ovaj zakon, koji podržava i administracija predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, to bi bio veliki pomak za Meksiko, gde već godinama besni nasilje između sukobljenih narko-kartela i potencijalno veliko tržište za američke i kandske uzgajivače marihuane, prenosi Rojters.

- Veliki dan za ljudske slobode. Pravo na slobodan razvoj ličnosti je konsolidovano u slučaju legalnog konzumiranja marihuane - ocenio je sudija Vrhovnog suda Arturo Zaldivar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)