MOĆ RUSKIH “KROKODILA": Obrušili se na „neprijatelja“ i ostavili ga bez aerodroma (VIDEO)

Novosti onlajn

27. 06. 2021. u 15:40

PILOTI helikoptera Baltičke flote ostavili su zamišljenog neprijatelja bez aerodroma tokom vežbe u blizini Kalinjingrada — udarni „Krokodili“ Mi-24 spalili su neprijateljske položaje nenavođenim raketama, prenosi televizija „Zvezda“.

МОЋ РУСКИХ “КРОКОДИЛА: Обрушили се на „непријатеља“ и оставили га без аеродрома (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

Za samo nekoliko minuta gotovo ceo vazduhoplovni puk se podigao se u vazduh. Na misiju su odleteli sa borbenim teretom.

- Nalazimo se iznad poligona na visini od sto metara. Helikopteri kreću na borbeni kurs i pripremaju se za otvaranje vatre - preneo je sa lica mesta „Zvezdin“ dopisnik Maksim Rumjancev.

Do cilja su prve krenule nenavođene rakete S-8 sa udaljenosti od dva kilometra. „Neprijatelj“ je dokrajčen topovima, sa minimalne udaljenosti, nešto više od kilometra, navodi televizija.

Po sletanju obavljena je dopuna goriva i municije, a zatim su letelice ponovo uzletele.

Čitav letački i inženjersko-tehnički sastav uključen je u taktičku vežbu helikopterskog puka Baltičke flote. Pored udarnih Mi-24 i transportno-borbenih Mi-8, u vežbi učestvuju helikopteri palubne avijacije Ka-27.

Misija traganja i spasavanja, prevoza tereta, potraga za neprijateljskom podmornicom i vatrena podrška akcijama jedinica na obali nastaviće se nekoliko dana, ne samo danju, već i noću, dodaje „Zvezda“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna