POLITIKA MOSKVE SE TEMELJI NA MIRU: Zaharova o „opštem strahu od rata sa Rusijom“

Novosti onlajn

27. 06. 2021. u 12:56

POGLEDI na svet Moskve i NATO-a se razlikuju, nacionalna politika Rusije ne temelji se na strahu od rata s nekim, već na miru, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući reči nemačke ambasadorke u Kijevu da postoji „opšti strah od rata sa Rusijom“.

ПОЛИТИКА МОСКВЕ СЕ ТЕМЕЉИ НА МИРУ: Захарова о „општем страху од рата са Русијом“

Foto: EPA

- Prema rečima nemačke ambasadorke, svi se plaše da budu u direktnom ratu sa Rusijom. Odnosno, stvar je u strahu. Međutim, Rusija u temelj svoje nacionalne politike, unutrašnje i spoljne, nije postavila strah od rata sa nekim, već principijalni izbor u korist mira i njegovog održavanja. Osetite razliku - objasnila je portparolka.

Istovremeno, Zaharova je rekla da su „članice NATO-a beskrupulozne“.

Prema njenim rečima, u početku su, koristeći iste takve ambasadore i ministre spoljnih poslova, dovele Ukrajinu do potpunog gubitka suvereniteta i stanja poluraspada, a sada su se setili da imaju neka zakonska ograničenja.

- Trebali su se setiti prava i etike kada su u ministarstva i službe Ukrajine raspoređivali službenike svojih specijalnih službi, kada su modelirali i sponzorisali majdane i obučavali militante - naglasila je portparolka.

S tim u vezi, podsetila je i na današnje ranjavanje žene u Gorlovki u Donbasu usled paljbe ukrajinskih Oružanih snaga.

- Berlin i Pariz opet neće primetiti? Ili će se pozivati na Povelju NATO-a? Lepo se snalaze - primetila je Zaharova.

Ranije je ambasadorka Nemačke u Kijevu Anka Feldguzen izrazila zabrinutost zbog potencijalnog oružanog sukoba sa Moskvom. Kako je rekla, „svi se plaše da uđu u direktan sukob sa Rusijom“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)