SLON UBIO SLONA: Incident u zoološkom vrtu u Engleskoj

Novosti online

26. 06. 2021. u 00:02

INCIDENT se dogodio na Zoo farmi „Nojeva barka“ u Reksalu, blizu Bristola.

СЛОН УБИО СЛОНА: Инцидент у зоолошком врту у Енглеској

Foto: J. Skenderija

Mladi slon Mčanga, star 12 godina, spavao je u svom oboru, u koji je upao drugi odrasli mužjak slona i napao ga, saopšteno je iz „Nojeve barke“, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

U trenutku incidenta, zoo vrt nije bio otvoren za posetioce, a druga dva mlada slona koja nisu umešana u incident, Šaka i Džanu, nisu povređena.

Iz zoo vrta je saopšteno da svi slonovi mogu da se šetaju kroz prostor namenjen za njih i da su inače veoma društveni.

Istraga o incidentu je u toku.

Nastradali slon Mčanga u ovom zoo vrtu je od 2014. godine, kada je stigao iz Švedske. Čuvari u engleskom zoo vrtu kažu da se dobro uklopio u društvo mlađih slonova, koji žive zajedno već tri godine.

„Nojeva barka“ jedna je od najvećih slonovskih zajednica u Evropi i važna je u očuvanju afričkih slonova kao ugrožene vrste. U toj zaštiti važnu ulogu igra odrastanje mladih slonova u ovoj ustanovi.

Kako objašnjavaju stručnjaci, mladi slonovi obično napuštaju svoje krdo i formiraju novo sa drugim vršnjacima, u kojima uče razne veštine od starijih mužjaka. Međutim, kako dodaju, i u prirodi i u zoo vrtovima, slonovi ponekad mogu da budu agresivni i da burno reaguju unutar krda.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)