DAN NAKON TORNADA: Češka policija objavila snimak iz vazduha (VIDEO)

Novosti online

25. 06. 2021. u 19:23

ČEŠKA policija objavila je potresan video snimak koji je snimljen dron, a prikazuje posledice razornog tornada koji je pogodio tu zemlju u četvrtak.

ДАН НАКОН ТОРНАДА: Чешка полиција објавила снимак из ваздуха (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@BNO News

Meteorolozi procenjuju da je tornado u Češkoj dostigao treći do četvrti stepen, što znači brzinu preko 300 kilometara na sat.

Pet ljudi je poginulo, a stotine su povređene u tornadu koji je juče pogodio Češku. Kako svedoče meštani pogođenih sela u Južnoj Moravskoj, ali i bolnica u koje su stizali povređeni, sve je izgledalo kao apokalipsa.

Češka televizija izvestila je, pozivajući se na predstavnike spasilačkih službi, da je sedam gradova pretrpelo ozbiljne štete. Tornado je pogodio gradove oko Hodonina, duž granice sa Slovačkom i Austrijom, 270 km južno od glavnog grada Praga.

Reč je o najjačem naletu vetra i oluje u modernoj istoriji ove srednjoevropske zemlje i prvom tornadu nakon 2018. godina, objavila je meteorološka služba. Jaka oluja skidala je krovove s kuća i drugih zgrada, odnosila prozore, prevrnula automobile, čupala drveće iz korena, preokretala automobile i nanela gomile polomljenog materijala po ulicama. Padao je grad veličine teniskih loptica.

 (Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)