NEMCI ODUŠEVLJENI PUTINOVIM TEKSTOM: "Zapad mora da mu veruje, to je ispravan put"

Novosti online

22. 06. 2021. u 15:40

ČITAOCI nemačkog lista "Cajt" su komentarisali autorski članak Vladimira Putina, posvećen 80. godišnjici početka Drugog svetskog rata. Mnogi se slažu sa mišljenjem ruskog predsednika i izrazili su nadu da će se odnosi Moskve i Brisela poboljšati.

НЕМЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ПУТИНОВИМ ТЕКСТОМ: Запад мора да му верује, то је исправан пут

Foto: EPA

- Veoma je interesantan članak, nažalost, smatram da je kratak. Sjajno je čitati takvog autora - napisao je čitalac Žober.

- Smatram da je dobro što Vladimir Putin piše i izražava svoje mišljenje. U znak sećanja na našu krvavu istoriju mi smo dužni da zajedno sa Rusijom radimo na tome kako bismo razvijali međusobnu solidarnost. Potrebno je da odbacimo nezadovoljstvo i mržnju i da budemo prožeti duhom smirenja – to je ispravan put iskazao je svoje mišljenje korisnik sa nadimkom "Alternativa alternative".

- Potrebno je da Zapad poveruje Putinu! Greške koje su obe strane počinile se mogu ispraviti i mi nećemo započeti novu trku u naoružanju, već poštenu konkurenciju u duhu partnerstva - uveren je Matias Vilke.

- Hvala Vam, gospodine Putin, za ovaj članak. Moji baba i deda su preživeli taj rat i ja odavno želim da se Evropa i Rusija zbliže. Čitajući Vaš članak mislim da će se to i ostvariti - naveo je Ner Nadel.

- Ovo je veoma važan impuls lista "Cajt"! Smatram da je Vladimir Putin iskazao svoje divne misli o tome kako se mogu uspostaviti politička saradnja u budućnosti. Bio bih srećan kada bi neki nemački političari preuzeli ovaj impuls i aktivno ga razvijali. Podržavamo poštovanje i ravnopravnost i nadamo se da će biti više razgovora, a manje konfrontacija - sumirali su čitaoci.

Putinov autorski članak pod nazivom "Budimo otvoreni uprkos istoriji", posvećen 80. godišnjici napada nacista na SSSR, objavljen je danas u nemačkom listu "Cajt".

Ruski predsednik se u članku osvrnuo na odnose SSSR-a i Evrope u prošlosti i naveo da je Moskva težila da ih razvija, ali je na Zapadu preovladao drugi pristup. On je podvukao da je Rusija otvorena za iskrenu i konstruktivnu saradnju, a to potvrđuje i ideja o stvaranju zajedničkog prostora za saradnju i bezbednost od Atlantika do Tihog okeana.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri