RUSIJA OSTAJE VERNI PRIJATELJ: Nećemo ostaviti Minsk na cedilu čak i da situacija postane kritična

Novosti online

22. 06. 2021. u 08:32

MOSKVA će nastaviti da podržava Minsk i nakon što Evropska unija uvede nove sankcije Belorusiji, izjavio je ambasador Rusije u Belorusiji Jevgenije Lukjanov.

РУСИЈА ОСТАЈЕ ВЕРНИ ПРИЈАТЕЉ: Нећемо оставити Минск на цедилу чак и да ситуација постане критична

Foto: Kremlin.ru

- Nećemo ostaviti Belorusiju, čak i ukoliko situacija postane apsolutno kritična - naglasio je on.

Prema rečima Lukjanova, Rusija i Belorusija su saveznice, a saveznici ne ostavljaju jedni druge na cedilu,

- Čak neću ni da spominjem činjenicu da smo mi dva bratska slovenska naroda - dodao je.

Sankcije protiv Belorusije

EU je u ponedeljak uvela četvrti paket sankcija protiv Belorusije, koji uključuje 78 fizičkih lica i osam kompanija. Njima će biti zabranjen ulazak na teritoriju EU, a njihova finansijska sredstva u zemljama EU će biti zamrznuta.

Osim toga, spoljnopolitička služba EU objavila je izjavu prema kojoj su SAD, Kanada i Velika Britanija uvele sinhronizovane sa EU sankcije protiv Belorusije.

Do sada se na „crnoj listi“ EU nalazilo 166 fizičkih i 15 pravnih lica.

EU trenutno priprema i sektorske ekonomske sankcije protiv Minska koje mogu uticati na preradu nafte i drvnu industriju. Tačno vreme uvođenja ovih ograničenja zasad se ne navodi, a mediji pišu da bi mogla da se pojave u avgustu ili septembru.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)