AMERIKA ULAZI U LETO RADOSTI I SLOBODE: Bajden i Kamala Haris pozivaju Amerikance da se vakcinišu

Tanjug

18. 06. 2021. u 23:12

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris danas su pozvali Amerikance da se vakcinišu protiv kovid-19.

АМЕРИКА УЛАЗИ У ЛЕТО РАДОСТИ И СЛОБОДЕ:  Бајден и Камала Харис позивају Американце да се вакцинишу

Foto AP

- Učinite to sada, učinite to sada - rekao je Bajden u Beloj kući, pozivajući one koji se nisu vakcinisali da pitaju za iskustva prijatelje i članove porodice koji su to uradili, prenosi Rojters. -Broj smrtnih slučajeva i hospitalizacija je "drastično pao tamo gde su se ljudi vakcinisali", ali ne i u drugim područjima.

Po sadašnjem tempu vakcinisanja, malo je verovatno da će SAD dostići Bajdenov cilj od 70 odsto odraslih koji su primili bar jednu dozu do 4. jula, Dana nezavisnosti.

Do danas je jednu dozu dobilo oko 65,1 odsto stanovnika u SAD.

U Sjedinjenim Američkim Državama za 150 dana dato je 300 miliona doza vakcina protiv korona virusa, saopštila je nešto ranije Bela kuća.

- Kada je predsednik Bajden preuzeo dužnost pre 150 dana, dnevno je umiralo više do 3.300 Amerikanaca, a više od 185.000 građana se zaražavalo dnevno, dok su u privredi izgubljeni milioni radnih mesta - navodi se u saopštenju na sajtu Bele kuće.

Kako se dodaje, danas zahvaljujući Bajdenovoj strategiji borbe protiv kovida 19, virus se povlači. Za 150 dana dato je 300 miliona doza vakcina, broj novozaraženih i smrtnih slučajeva opao je za više od 90 odsto, a ekonomija doživljava najsnažniji oporavak u poslednjih nekoliko decenija.

- Rezultat je jasan: Amerika počinje da ponovo izgleda kao Amerika i ulazi u leto radosti i slobode - navela je Bela kuća.

Više od 175 miliona Amerikanaca dosad je primilo barem jednu dozu vakcine, a 55 miliona odraslih je u potpunosti imunizovano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili