BAJDEN NAPUSTIO ŽENEVU: Gotova evropska turneja predsednika Amerike

Tanjug

16. 06. 2021. u 22:20

NAKON samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom američki predsednik Džo Bajden završio je mini turneju po Evropi.

БАЈДЕН НАПУСТИО ЖЕНЕВУ: Готова европска турнеја председника Америке

Foto: Tanjug AP

On je za Vašington otputovao avionom američkih vazdušnih snaga, prenosi Si En En.

Evropsku turneju započeo je prošle nedelje posetom Velikoj Britaniji i učešćem na samitu zemalja grupe G7, nastavio posetom Briselu i samitu sa NATO-om i EU.

Tokom posete Londonu sastao se i sa kraljicom i britanskim premijerom Borisom Džonsom.

U Briselu je učestvovao na samitima sa NATO i EU, a odatle je otputovao u Ženevu gde je održao prvi zvaničan sastanak sa ruskim predsdednikom Vladimirom Putinom.

Time se završila prva Bajdenova evropska mini turneja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)