MARIJA ZAHAROVA OBJAVILA: Stoltenberg je odbio učešće na Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji

Novosti online

10. 06. 2021. u 19:35

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg odbio je učešće na Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji koja se održava u junu, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Istovremeno je ukazala da upravo NATO želi da nametne ideju da je Moskva ta koja izbegava dijalog.

МАРИЈА ЗАХАРОВА ОБЈАВИЛА: Столтенберг је одбио учешће на Московској безбедносној конференцији

Foto: Tanjug

Ona je na redovnom brifingu za novinare podsetila da je Rusija, kao odgovor na stalne izjave šefa NATO o zatvorenosti Moskve, momentalno isticala spremnost za dijalog.

- A on počinje da ponavlja: Rusija je zatvorena za dijalog, Rusija ne sarađuje, ne čujemo odgovor i, u informativnom smislu, čini se sve kako bi javnosti putem medija nametnuli utisak da Rusija ne reaguje na želju NATO za saradnju.

Svaki dan, rekla je ona, slušamo Stoltenberga kako govori da želi saradnju s našom zemljom, da je lopta na strani Moskve, da Rusija odbija dijalog.

- I evo: na naš poziv da učestvuje na Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji dobili smo odgovor da neće učestvovati na tom događaju. Šta bolje može da posvedoči o istinskim namerama NATO i njegovog šefa - upitala je Zaharova.

Ona je istakla da je suština ruskog stava da je Moskva otvorena za dijalog s Alijansom.

- Sazivanje saveta Rusija-NATO je zaista potrebno, ali samo u slučaju da se vodi diskusija o konkretnim temama s ciljem snižavanja vojne napetosti - zaključila je Zaharova.

Moskovska bezbednosna konferencija se održava od 22-24. juna.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)