RUSKI "SUPERTEŠKAŠI" SLETELI U SIRIJU: Strateški Tupoljevi stigli u Hmejmim, modernizovana "tvrđava" Kremlja na Bliskom istoku (VIDEO)

Novosti online

25. 05. 2021. u 07:39

NA HMEJMIMU je završena rekonstrukcija piste i sada aviobaza u Siriji može da prihvata sve tipove aviona ruske vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

РУСКИ СУПЕРТЕШКАШИ СЛЕТЕЛИ У СИРИЈУ: Стратешки Тупољеви стигли у Хмејмим, модернизована тврђава Кремља на Блиском истоку (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Kako je saopštila vojska, na bazi je završena rekonstrukcija piste – produžena je, u potpunosti je zamenjen asfalt i postavljena nova svetlosna signalizacija i radari. Ovim su povećane mogućnosti aerodroma za prihvatanje aviona različitih klasa.

- U ovom trenutku, sa aviobaze "Hmejmim" mogu da lete svi tipovi aviona koje poseduju Oružane snage Rusije, između ostalog, avioni teške klase - naglasili su u Ministarstvu odbrane.

Oni su saopštili da su u aviobazu prvi put sletela tri bombardera Tu-22. Oni će u Siriji izvoditi školske zadatke, nakon čega će se vratiti u svoje baze u Rusiji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)