JECKOV I JEREMIĆ U MIRKOVCIMA I SREMSKIM LAZAMA: SDSS je instrument u rukama srpske zajednice (FOTO)

Novosti online

11. 05. 2021. u 14:55

JUČE su nositeljica liste SDSS-a za Županijsku skupštinu VSŽ Dragana Jeckov i Srđan Jeremić kandidat SDSS-a za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije posetili Mirkovce i Sremske Laze gde su razgovarali sa stranačkim aktivistima i simpatizerima u tim sredinama.

ЈЕЦКОВ И ЈЕРЕМИЋ У МИРКОВЦИМА И СРЕМСКИМ ЛАЗАМА: СДСС је инструмент у рукама српске заједнице (ФОТО)

Foto: SDSS

Dragana Jeckov ukazala je na potrebu jedinstva i zajedništva našeg naroda kao jedinog načina da se izborimo za svoja prava. Ukazala je da jedino SDSS ima horizontalnu i vertikalno povezanu strukturu od opština i gradova preko županija pa do Vlade i Sabora što omogućava zajedničko delovanje u cilju poboljšanja položaja naših sunarodnjaka na ovom području. U Mirkovcima je posećena i Srpska kuća koja je kupljena sredstvima za kapitalne donacije SNV-a u iznosu od 120.000, 00 kn, a koja će biti mesto okupljanja svih Srba iz tog mesta.

Jeckov i Jeremić posetili su i FK “Hajduk Mirko” iz Mirkovaca za koje je Zajedničko veće opština iz svojih sredstava za kapitalne donacije izdvojilo 30.000,00 kn za uvođenje centralnog grejanja u prostorije kluba. Pre oko godinu dana ZVO je izdvojio sredstva za kupovinu ograde oko igralista, a više puta je finansijski pomoglo rad kluba. Jeremić je podsetio prisutne da su upravo Dušan Jeckov i on pre 3 godine organizovali dolazak gradonačelnika Vinkovaca sa saradnicima u Mirkovce kada se razgovaralo o investicijama u ovo mesto i pomoći tamošnjem manjinskom veću od čega je deo i realizovan.

Takođe, Jeremić je podsetio da je ZVO pomagao i tamošnjim učenicima u kupovini radnih sveski, školskih torbi, školskog pribora, novogodišnjih i svetosavskih paketića, donaciji lektirne građe, organizaciji besplatnih ekskurzija za decu u matičnu državu te isporuci socijalnih paketa za najugroženiju kategoriju stanovništva.

Nakon Mirkovaca, delegacija je posetila Sremske Laze kako bi ukazali na razgovor sa načelnikom opštine Stari Jankovci od pre 3 godine sa ciljem pokretanja inicijative za obnovu Doma kulture u tom mestu, a koji je danas dobrim delom obnovljen, donaciju ZVO-a za učenike, opremanje biblioteke tamošnjeg manjinskog veća od strana ZVO-a te pre dve godine od strane ZVO-a pokrenutu likovnu koloniju u tom mestu.

Jeckov i Jeremić su istakli da se može videti njihova kontinuirana pomoć našem narodu na tom prostoru te još jednom ukazali na važnost jačanja SDSS-a i ostvarivanje što boljeg rezultata na predstojećim lokalnim izborima jer je to jedini garant kontinuirane pomoći i zajedničkog rada na stvaranju pretpostavki za bolji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna