VUČIĆ I DODIK O "NON PEJPERU": Neki smatraju da samo Srbija sme da se komada, a odbijaju da pričaju o odnosima na Balkanu

Novosti online

15. 04. 2021. u 11:11

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik prokomentarisali su danas "non pejper", čiji su tekst objavili slovenački mediji.

ВУЧИЋ И ДОДИК О НОН ПЕЈПЕРУ: Неки сматрају да само Србија сме да се комада, а одбијају да причају о односима на Балкану

Foto: Printscreen

- Nisam video nikakvu inicijativu i nisam spreman da osuđujem ili hvalim nešto što nisam video. Iznenađen sam licemerjem beogradske čaršije koja govori o nečemu o čemu ne zna ništa. Zar stvarno verujete da vi znate ako ja ne znam - zapitao je Vučić.

On je skrenuo pažnju na autošovinizam koji je izražen kod dela srpske elite, i koja misli da je potrebno kazniti svakoga ko smatra da Srbija mora nešto da dobije.

- Niko od vas nije skočio da kaže nijednu reč, a svakoga dana komadaju Srbiju i time se hvale. Pa vama je moralna vertikala evropski parlament koji je uputio zahtev pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova. Kad neko drugi kaže, hajde da razgovaramo o odnosima na Balkanu kažu e đubre jedno... Treba samo Srbija da se komada, to je bogougodno delo - zaključio je Vučić.

Dodik je istakao da ideja o mirnom razlazu BiH nije nova, i ona je odgovor na nemogućnost Bosne i Hercegovine da normalno funkcioniše, i to priznaju i oni koji je vole i oni koji je ne vole.

Milorad Dodik je rekao da misli da opciju mirnog razlaza treba staviti na sto kao jednu relevantnu i legalnu opciju.

-  Svi priznaju da BiH ovako ne može, i onda je potrebno govoriti o mirnom razlazu. Ovde vidim ostrašćenost u pogledu povezivanja i samog Vučića i ljudi iz Srbije, ali i nas iz Republike Srpske, kao da smo nešto strašno učinili zato što se zalažemo za mir. Moja koncepcija svega je mirni razlaz, a ne rat - istakao je Dodik.

On je istakao da će Srbija morati više da se pita na Balkanu, i skrenuo je pažnju na licemerje mnogih koji priznaju nezavisnost tzv. Kosova, dok odbijaju da podrže Republiku Srpsku.

Vučić je istakao da, iako sa Dodikom nije saglasan, saslušaće šta ima da mu kaže, jer je to, kako je rekao, njegova obaveza.

- Sa velikim oprezom i strahom gledam na to, jer znam koliko nam je važna stabilnost, ali saslušaću Dodika, iako ne mora da znači da smo u svemu saglasni. Moja obaveza je da ga čujem. Pojma nemamo šta stoji u tome ni da li postoji - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!