OD SUTRA KAZNE ZA NEPOŠTOVANJE MERA: Na području Tuzlanskog kantona od 50 do 250 evra za bahatost

Srna

06. 04. 2021. u 21:38 >> 21:40

SUTRA na području Tuzlanskog kantona stupaju na snagu dopunjene odredbe Zakona o javnom redu i miru, na osnovu kojih policijski službenici imaju veća ovlašćenja za kažnjavanje onih koji ne budu poštovali higijensko-epidemiološke mere, a novčane kazne za građane su od 100 do 500 KM.

ОД СУТРА КАЗНЕ ЗА НЕПОШТОВАЊЕ МЕРА: На подручју Тузланског кантона од 50 до 250 евра за бахатост

Foto: Novosti

Uovom kantonu su, prema higijensko-epidemiološkim merama, građani obavezni da nose maske na otvorenom i u zatvorenom, te drže distancu od dva metra, prenose federalni mediji, prenosi Srpskainfo.

Za prekršaj kaznom od 500 KM do 2.000 KM može da bude kažnjeno pravno lice koje ne postupi po naredbi nadležnog organa kojom se propisuju mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

U tom slučaju odgovorna osoba u pravnom licu će biti kažnjeno od 200 do 1.000 KM, a isti raspon kazne predviđen je i za vlasnika radnje ili osobe kojim je povjereno vođenje radnje.

Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona na poslednjoj martovskoj sednici su sa 19 glasova usvojili izmene i dopune Zakona o javnom redu i miru kojima se policijskim službenicima daju preciznije zakonske odredbe kao instrumenti u zaštiti bezbednosti građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)