GRAĐANI BESNI NA POLITIČARE: Veliki protest u Sarajevu zbog kašnjenje u nabavci vakcina

Tanjug

06. 04. 2021. u 13:24

KOD sarajevske železničke stanice počeo je protest građana i aktivista protiv političara u BiH koje smatraju odgovornim za kašnjenje u nabavci vakcina protiv korona virusa.

ГРАЂАНИ БЕСНИ НА ПОЛИТИЧАРЕ: Велики протест у Сарајеву због кашњење у набавци вакцина

Foto: Ministarstvo zdravlja Belorusije

Najavljena je protestna vožnja ka Trgu BiH odnosno Parlamentu BiH, gde ih već čeka manja grupa građana, peneo je sarajevski portal Klix.

Plan je da se svi sastanu na Trgu BiH u 12:05 sati. Sva vozila koja učestvuju u protestima biće obeležena.

Okupljanje protiče mirno, a skup obezbeđuje policija. Organizatori su pozvali na poštovanje epidemioloških mera.

Na listi zahteva organizatora nalazi se i smena starog i imenovanje novog saziva Saveta ministara BiH i Vlade FBiH, koja ima rok od 14 dana da izađe s jasnim i realnim planom za upravljanje krizom i borbu protiv pandemije koronavirusa, kao i hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.


Za ispunjenje ovih zahteva postavljen je rok od sedam dana, do 13. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa