U ATINI STUPILE NA SNAGU NOVE MERE: Strogi karantin trajaće 17 dana

Tanjug

11. 02. 2021. u 11:15

OD jutros u šest časova stupile su na snagu nove restriktivnije mere u oblasti Atike, šireg regiona Atine, što znači strogi karantin u trajanju od 17 dana koji je premijer Grčke Kirijakos Micotakis najavio u video poruci pre dva dana, prenosi MIA.

У АТИНИ СТУПИЛЕ НА СНАГУ НОВЕ МЕРЕ: Строги карантин трајаће 17 дана

Foto: EPA

Radnje, frizerski i kozmetički saloni od danas su potpuno zatvorene i ukida se usluga "click away" koja je omogućavala građanima te zemlje da naruče i preuzmu neophodne proizvode ili da zakažu termin za odlazak u prodavnicu.

Osnovne i srednje škole u Atini se vraćaju onlajn nastavi, a zatvoreni će biti i vrtići.

Policijski čas i dalje je na snazi od 21 časova od ponedeljak do petak, a tokom vikenda od 18 časova, te građani mogu da se kreću samo uz prethodno poslatu sms poruku.

Liturgije u crkvama će biti bez prisustva vernika, a na svadbama, sahranama će biti dozvoljeno prisustvo samo do devet lica.

Ugostiteljski objekti su u celosti zatvoreni već tri meseca, a kao i do sada će moći samo da dostavljaju hranu putem usluge "take away".

Radiće samo supermarketi, radnje za hranu, apoteke, radnje za kućne ljubimce, benzinske pumpe, servisi za automobile, kao i centri za tehničku kontrolu automobila.

Izuzetak postoji za cvećare koje će raditi narednog vikenda 13. i 14. februara.

U državnom sektoru 50 odsto zaposlenih će raditi od kuće, dok je u privatnom sektoru obavezan rad od kuće za što je više moguće zaposlenih.

U automobilima i taksi prevozu dozvoljene su vožnje najviše dve osobe.

Od danas pa do 28. februara, dok su na snazi ove restriktivnije mere, biće pojačana i kontrola za poštovanje ovih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)