25 KONTEJNERA ZA BANIJU: Ambasada Srbije u Zagrebu pomaže zemljotresom pogođene stanovnike

J.KERBLER

25. 01. 2021. u 17:23

AMBASADA Srbije u Hrvatskoj od nepoznatog donatora dobila je 100.000 evra od kojih će kupiti 25 kontejnera za postradalo stanovništvo Banije. Donator nije želeo da se njegovo ime objavi u javnosti, a u četvrtak će diplomati u Zagrebu predati prve kontejnere koji su nabavljeni u Turskoj.

25 КОНТЕЈНЕРА ЗА БАНИЈУ: Амбасада Србије у Загребу помаже земљотресом погођене становнике

Foto: Tanjug/AP

Plan je da se od tog novca kupi 19 kontejnera koji su posve opremljeni i 6 koji nemaju svu opremu, ali su dugački 9 metara i postoji mogućnost ugradnje sanitarnog dela.


Ambasada neće uslovljavati ko će da dobije kontejnere, a najavljene su i nove donacije za zemljotresom pogođene stanovnike Banije.

Diplomati iz Ambasade svo ovo vreme obilazili su postradala mesta na Baniji i koordinisali slanje pomoći koja je dolazila iz Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)