NOVI PAD "DUVANDŽIJA": Policija BiH oduzela robu vrednu više od 80.000KM

V.M.

04. 12. 2020. u 15:14

ČINEĆI pojačane akcije na sprečavanju nelegalne trgovine roba, na više lokacija koje pokriva regionalni centar Sarajevo, službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su veću količinu duvana i duvanskih proizvoda koji nisu bili obeleženi akciznim markicama UIO. Ukupna tržišna vrednost oduzete robe procenjuje se na od 84.280 KM, rekao je za „Novosti“ Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

НОВИ ПАД ДУВАНЏИЈА: Полиција БиХ одузела робу вредну више од 80.000КМ

Foto: UIO BiH

Na području Zenice, pronađeno je 11.607 paklica cigareta neobeleženih akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, tržišne vrednosti 60.000 KM. Ova roba pronađena je prilikom pretresa putničkog vozila i garaže. Na drugoj lokaciji, prilikom pretresa putničkog vozila pronađene su 772 paklice cigareta procenjene tržišne vednosti u iznosu od 4.000KM.

Na putu Sarajevo – Visoko, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, pronašli su a potom i privremeno oduzeli 120 kilograma rezanog sušenog duvana namenjenog za prodaju na crnom tržištu u Sarajevu, vrednosti 20.280 KM.

- Protiv onih kod kojih je pronađena roba biće podnet izveštaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja sumnje o počinjenom krivično delu nedozvoljen promet akciznim proizvodima -kazao je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati