BUGARSKO NE SEVERNOJ MAKEDONIJI: Ništa od pregovora Skoplja sa EU! Jedan od argumenata i Tito!

Tanjug

15. 11. 2020. u 16:19

MINISTAR spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva izjavila je danas da se Sofija protivi otvaranju pristupnih pregovora Severne Makedonije za članstvo u EU, ali se ne protivi članstvu te zemlje u EU.

БУГАРСКО НЕ СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Ништа од преговора Скопља са ЕУ! Један од аргумената и Тито!

Arhiva Novosti

"Bugarska je uvek, u teškim trenucima pomagala Severnoj Makedoniji. Tako ćemo i nastaviti. Mi kažemo "ne" pregovorima, ali ne i članstvu S. Makedonije u EU", rekla je Zaharijeva, prenosi MIA.

Prema njenim rečima, Skoplje nije implementiralo odredbe Sporazuma o prijateljstvu i neprekidno širi mržnju prema Sofiji, pa zbog toga Bugarska nije u mogućnosti da se saglasi sa pregovorima u ovom trenutku.

"Niko ne osporava njihovo pravo na samoodređenje i jezik, ali to se pravo ne bi smelo zasnivati na mržnji i negaciji Bugarske i bugarskog jezika. Uskoro će početi da osporavaju da uopšte postoji bugarska nacija - rekla je Zaharijeva.

Ona je rekla i da ako Bugarska zatvori oči na ideologiju nasleđenu od Staljina i Tita to bi samo koristilo Moskvi, prenosi BTA.

Ona je navela kao primer to što se u Skoplju "slavi" Tito.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu