NOVE MERE U HRVATSKOJ Zagrebačka Arena spremna za prijem pacijenata

Tanjug

27. 10. 2020. u 09:55

U HRVATSKOJ danas stupaju na snagu nove mere za sprečavanje širenja korona virusa o dozvoljenom broju osoba na javnim i privatnim okupljanjima, koje će biti na snazi narednih 14 dana, a možda i duže, ako bude neophodno.

НОВЕ МЕРЕ У ХРВАТСКОЈ Загребачка Арена спремна за пријем пацијената

Foto: AP

Dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima ograničen je na najviše 50, osim na sahranama gde je ograničeno na 30 i privatnim zabavama na najviše 15 osoba, rekla je jutros za HRT primarijus dr Marija Bubaš, pomoćnica direktora HZJZ.

Iz ove mere se izuzimaju pozorišta i bisokopi, kao i verska okupljanja.

Bubaš je rekla i da su lokalni štabovi ovlašćeni da uvedu još neke strože mere.

Načelnik Državne interventne jedinice Civilne zaštite Mladen Vinović je rekao da je zagrebačka Arena spremna za prihvat prvih pacijenata.

-Postavljeno je 270 kreveta, a u planu je još 150-rekao je Vinković i dodao da će na drugom spratu tog objekta biti medicinsko osoblje koje će takođe imati smeštajne kapacitete.

Rekao je da Arena može da primi 800 kreveta, ako bude potrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024