PRETNJE SMRĆU I BELI PRAH: Hapšenja u Hrvatskoj, na meti premijer Andrej Plenković!

Tanjug

17. 10. 2020. u 15:33

HRVATSKI premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković, u petak je u sedištu stranke dobio pismo s belim prahom u kojem mu se preti smrću, javlja danas RTL pozivajući se na nezvanična saznanja.

ПРЕТЊЕ СМРЋУ И БЕЛИ ПРАХ: Хапшења у Хрватској, на мети премијер Андреј Пленковић!

Foto: Tanjug

Policija je uzela koverat sa sumnjivim sadržajem i sprovodi uviđaj.

Podseća se da je policija danas u Zagrebu uhapsila i krivično prijavila prijavila 48-godišnjaka koji je 14. oktobra na Fejsbuku objavio poruku u kojoj otvoreno preti premijeru smrću.

Zbog pretnji hrvatskom premijeru Andreju Plankoviću na društvenoj mreži, zagrebačka policija uhapsila je danas i 48-godišnjeg muškarca potiv kojeg je podneta krivična prijava.

Policija je u saopštenju navela da je istragu započela "na osnovu dostupne informacije o ozbiljnoj pretnji objavljenoj na društvenoj mreži i da je trebalo potvrditi sumnju i sprovesti kriminalističuo istragu kako bi se otkrila pozadina profila na društvenoj mreži".

Precizira se da je pretnja objavljena 14. oktobra u ranim jutarnjim satima s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog mobilnog uređaja pristupio svom profilu na društvenoj mreži i na taj način objavio tekst kojim je iskazao pretnju usmrćivanjem, stoji u saopštenju.

Kaže se da su pretragom njegovog mobilnog telefona policijski službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju.

Uhapšeni je predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava dostavljena je nadležnom državnom tužiocu.

Pretodno danas je uhapšen i 63. godišnji muškarac koji živi u istom selu kao pokojni napadač, Danijel Bezuk koji je pucao na Markovom trgu, a policija je utvrdila da je nakon napada govorio da je Bezukova meta bio Plenković i kako on sam mašta o tome da ga ubije. Kod njega je pronađeno i vatreno oružje kao i eksplozivne materije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!