MIGRANTI ISELJENI IZ CENTRA BIHAĆA: Policija zatvorila migrantski kamp Bira

Tanjug

30. 09. 2020. u 21:04

POLICIJA Unsko-sanske županije danas je zatvorila kamp za smeštaj ilegalnih migranata koji se nalazio u središtu Bihaća premestivši sve osobe koje su se tamo nalazile u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara.

МИГРАНТИ ИСЕЉЕНИ ИЗ ЦЕНТРА БИХАЋА: Полиција затворила мигрантски камп Бира

Migranti u Kladuši i Bihaću/ Foto D. Pozderović

"Od večeras nema všše nijednog migranta u prihvatnom centru Bira", potvrdio je u večernjim satima Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije dodajući kako je premeštanje migranata proteklo bez poteškoća.

Osamdesetak maloletnika koji su se nalazili u centru smešstenom u krugu nekadašnje fabrike "Bira" premešteno je u novoformirani centar u naselju Borići, a stotine odraslih novi su krov nad glavom dobili u kampu "Lipa", ali neki od njih odmah su odlučili da nastave put ka granici s Hrvatskom dok je manja grupa odlučila da se prebaci u Sarajevo, prenosi Hina.

Kljajić je istakao je da se u prethodne dve godine, kada je u "Biri" boravilo više od hiljadu miganata, potvrdilo da su je smeštaj migranata u središtu urbanih zona loše rešenje.

Sada slede koraci koji bi trebalo da vode i zatvaranju kampa "Miral" u Velikoj Kladuši.

U BiH trenutno boravi više od 7.000 ilegalnih migranata koji nastavljaju da pristižu preko slabo kontrolirane granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)