SENZACIONALNI OBRT U AFERI "JANAF": Novac namenjen za Kolindinu predizbornu kampanju?

GOTOVO 2 miliona kuna koliko je poslovni čovek Krešo Petek predao pre nekoliko meseci u jednom zagrebačkom klubu nije bio mito za direktora Janafa Dragana Kovačevića, već pare za predizbornu kampanju Kolinde Grabar-Kitarović.

СЕНЗАЦИОНАЛНИ ОБРТ У АФЕРИ ЈАНАФ: Новац намењен за Колиндину предизборну кампању?

Foto: Facebook

Tvrdi to zagrebački ”Nacional”, uz podatak da u trenutku kada je sa kesom punom novca Petek ušao u prostorije kluba Kovačevića uopšte nije bilo, već je tamo sedeo Jakov Kitarović, Kolindin suprug.

Da se stvar posve zakomplikuje i Petek, koji je trenutačno u zatvoru, gradiće svoju odbranu kako je novac namenio za kampanju bivše predsednice.

Ako se to zaista dokaže, afera Janaf mogla bi da preraste u najveću aferu koja je ikada zabeležena u Hrvatskoj.

To bi krajnje ugrozilo i sam vladajući HDZ, koji je podržavao kampanju Kolinde Grabar-Kitarović, a koji u svojoj istoriji ima još sličnih afera sa novcem za razne kampanje.

Navodno je razlog što policija odmah na licu mesta nije uhapsila Krešu Peteka upravo činjenica što je u klubu sedeo Jakov Kitarović, a bez obzira na sve biće izuzetno teško dokazati kome su bila namenjena dva miliona kuna, zbog kojih je smenjen moćni šef Janafa Dragan Kovačević koji je također u zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!