AFERA JANAF POTRESA HRVATSKU: Uhapšeni Kovačević vlasnik dva grobna mesta u Aleji velikana

Tanjug

24. 09. 2020. u 14:10

АФЕРА ЈАНАФ ПОТРЕСА ХРВАТСКУ: Ухапшени Ковачевић власник два гробна места у Алеји великана

Foto:

JEDNA od zanimljivosti vezana za uhapšenog šefa Jadranskog naftovoda (Janaf) Dragana Kovačevića, koji je uhapšen sa još 10 osoba zbog sumnje da je deo korupcionaške afere koja poslednjih dana potresa Hrvatsku, jeste da je on i vlasnik dva grobna mesta u jednoj od parcela u Aleji kestena na zagrebačkom groblju Mirogoj.

U pomenutoj aleji, koja se kolokvijano naziva još i zaslužnih građana ili velikana, Kovačević je sagradio grobnicu od crnog granita, a pitanje koje se postavlja jeste kako je do toga došlo.

Hrvatski portal Index piše da je Kovačević dobio dva grobna mesta na jednoj parceli za koje je platio između 200.000 i 300.000 kuna, a koja tenutno vrede oko pola miliona kuna bez spomenika, koji bi mogao da vredi isto toliko.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je najavio da će od bivše direktorke Ljerke Chosić tražiti objašnjenje.

Postavlje se i pitanje ko može biti sahranjen u tzv. Aleji velikana kada se zna da o grobnom mestu odlučuje Komisija koju imenuje gradonačelnik.

"To su odluke koje zadužuju generacije Zagrepčana i bilo kakva mala greška može narušiti shvatanje tzv. Aleje velikana, a to su oni koji su živeli časno i ostaju velikani za čitav život", rekla je Bandićeva zamenica Olivera Majić.

Kao jedan od kriterijuma za dodeljivanje mesta u tzv. Aleji velikana u Zagrebu jeste da je reč o pokojniku, odnosno da živi ne mogu da ga unapred dobiju ili kupe, dodaje Index..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

STETA NEMA VISE MIKA SPILJKA I ARKANA

24.09.2020. 14:25

ONI SU IMALI PRAVI ODGOVOR ZA PLJACKASE NAFTE, a ovi danasnji, prvo su svi umesani u kradju, i drugo, ako nekog osude, posalju ga u sanatorijum kao sto su Sanadera.