TESLINI ROĐACI I DALJE NEMAJU STRUJU: Pupovac odgovorio hrvatskom ministru, zatražio sigurnost za srpske turiste

Tanjug

08. 08. 2020. u 13:48

PREDSEDNIK Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac poručio je danas ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu da, kad već deli lekcije, nek osigura srpskim turistima da ih ne napadaju u Hrvatskoj i ne ispisuju im poruke.

ТЕСЛИНИ РОЂАЦИ И ДАЉЕ НЕМАЈУ СТРУЈУ: Пуповац одговорио хрватском министру, затражио сигурност за српске туристе

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mi u Srbiji ne tražimo mentore, nego partnere, ali ne tražimo ni patroniziranje iz Hrvatske. I kad već deli lekcije, neka osigura srpskim turistima da ih ne napadaju, da se ne ispisuje traktor i "ZDS" na njihovim automobilima - poručio je Pupovac šefu hrvatske diplomatije na pres konferenciji u centru Zagreba, ispred spomenika Petru Preradoviću, prenosi Tanjug.

- Bilo bi neozbiljno očekivati da ovakav proces može uspeti bez komunikacije s najvišim zvaničnicima u Srbiji - pojasnio je Pupovac na novinarsko pitanje.

- Pogledi Hrvata i Srba na "Oluju" se jako razlikuju, želim omogućiti da se s njima barem može živeti - rekao je on.

Kazao je da je njega i premijera Andreja Plenkovića "partnerima učinila želja da struja dođe i u zadnje selo u kojem žive Srbi i da je sramota da rođaci Nikole Tesle nemaju struju".

Kaže kako se nestali, ratni zločini i promena načina na koji se slave neki dani moraju diskutovati između Hrvatske i Srbije.

- Koliko god proteklih dana izgledalo da u Srbiji te volje nema, ja ću vam reći da znam da je ima - zaključio je Pupovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)