EVROPOL I INTERPOL PROTIV FALSIFIKATA: U bocama s hrvatskim etiketama vino iz Italije, Makedonije i Čilea

Tanjug

02. 08. 2020. u 10:17

POLjOPRIVREDNA inspekcija Državnog inspektorata Hrvatske u velikoj akciji suzbijanja trgovine falsifikovane i nedovoljno kvalitetne hrane i pića, pronašla je kod pet hrvatskih proizvođača vina, u bocama s hrvatskom etiketom, vino iz Italije, Severne Makedonije i Čilea.

ЕВРОПОЛ И ИНТЕРПОЛ ПРОТИВ ФАЛСИФИКАТА: У боцама с хрватским етикетама вино из Италије, Македоније и Чилеа

Foto: Tanjug/AP

"U velikoj akciji Evropola i INTERPOL-a OPSON 2020 inspekcija je obavila ukupno 275 nadzora kontrole označavanja vina i jakih alkoholnih pića stavljenih na tržište", saopštio je Državni inspektorat.

Kako je navedeno, kod pet kontroliranih subjekata utvrđena je zloupotreba korištenja hrvatskih tradicionalnih izraza - kvalitetno vino s kontrolisanim geografskim poreklom i vrhunsko vino sa kontrolisanim geografskim poreklom i to na vinima koja nisu hrvatskog porekla nego poreklom iz Italije, Severne Makedonije i iz Čilea.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu