Tri pariske dame iznele krst na Bogojavljenje (FOTO+VIDEO)

NovostiOnline/ G.Č.

19. 01. 2020. u 17:15

OD STALNOG DOPISNIKA - PARIZ

Три париске даме изнеле крст на Богојављење (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: G. Čvorović

SRPKINjE iz Pariza, Marina Nikodijević, Natali Milenković i Dragana Đuranović iznele su časni krst na Bogojavljenje iz jezera Žonkoa. Na osamdesetak kilometara od Pariza, okupilo se više od hiljadu ljudi, a sedamdesetak najodvažnijih je i zaplivalo. Nekoliko momaka su stigli prvi do krsta, ali su džentlmenski prepustili damama da ga iznesu. Sve tri su plivale prvi put.

- Bilo je mnogo hladno, ali snagu nam je dala srpska čast – poručila je za "Novosti" Marina Nikodijević, pariska stujardesa, poreklom iz Svilajanca, koju su bodrila njena deca Luka, Lana i Marko, i muž Staniša.

Natali Milenković, rođena u Parizu, udata za Kraljevčanina, kao vojno lice, imala je više iskustva s plivanjem, ali ne u tako hladnoj vodi.

Foto: G. Čvorović

 

- U društvu je sve lakše – rekla je posle izlaska iz vode.

Dan je bio sunčan, ali je temperatura bila tek nešto iznad nule. I ona je imala veliku podršku u svojoj deci, Veljku, Miljani i Damjanu, i suprugu Mirku. Obe, i Natali i Marina, članice su KUD "Biseri" iz Dransija.

- Prvih trideset sekundi je bilo najhladnije, posle nije bilo problema – poručila je Dragana Đuranović, Draganina kuma, inače doktor biofizike i istraživač, poreklom iz Markovca, koja je plivala zajedno sa suprugom Nikolom, a kojima su podrška bili kćerka Varvara i sin Sokol.

Foto: G. Čvorović

Natali, Marina i Dragana posle plivanja za časni krst

Pre plivanja za krst, molitvu su održali pariski protojereji-stavrofori Željko Simonović i Slaviša Šanjić. Posle izvlačenja krsta, veselilo se uz trubače i bogato besplatno posluženje koje su doneli učesnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!