DETE TEŠKO POVREĐENO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Pijan prešao u suprotnu traku, pa izazvao direktan sudar

Novosti online

05. 05. 2024. u 18:58

JEDNA odrasla osoba i jedno dete teško su povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros, 5. maja 2024. godine, na putu DC 60 u mestu Čaporice, saopšteno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

ДЕТЕ ТЕШКО ПОВРЕЂЕНО У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ: Пијан прешао у супротну траку, па изазвао директан судар

Foto: Printskrin/Jutjub/MUP HR

Dodaju da je jutros oko 7.30 časova došlo do sudara dva putnička vozila i to tako da je vozač putničkog vozila, koji je bio pod dejstvom alkohola, prešao u suprotnu traku i udario u drugo vozilo u koji su bili vozač i dete putnik.

Vozač je zadobio teške telesne povrede, dok je dete kao suvozač u drugom vozilu zadobilo teške povrede opasne po život i oboje su zadržani na dalje bolničko lečenje.

Vozio sa 1,12 promila

Nezvanično se saznaje da je pijani vozač već u 7.30 ujutro imao 1,12 promila alkohola.

Nakon što vozač bude pušten sa bolničkog lečenja, nad njim će biti sprovedena krivična istraga. O incidentu je obavešteno državno tužilaštvo i na licu mesta je izvršen uviđaj.

Splitska policija je za samo pet dana sankcionisala 650 saobraćajnih prekršaja na putevima od Trogira do Makarske. Većina je kažnjena, njih 197, zbog prekoračenja brzine, ali su kaznu morala da plate i 34 vozača koji su se usudili da voze pod dejstvom alkohola i pet drogiranih.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije