NIJE BILO ČAK NI PONUDE ZA OTKUP... Mnoga pitanja o ubistvu devojčice Vanje bez odgovora, pune ruke posla pred nadležnim institucijama

Novosti online

05. 12. 2023. u 18:01

ZAŠTO je 14-godišnja Vanja Đorčevska ubijena manje od tri sata nakon otmice, ako je namera bila da se traži otkup za devojčicu?

НИЈЕ БИЛО ЧАК НИ ПОНУДЕ ЗА ОТКУП... Многа питања о убиству девојчице Вање без одговора, пуне руке посла пред надлежним институцијама

Foto: Printscreen/Jutjub/Telma TV /Telma TV

Ako su planirali da traže otkup, da li su imali logistiku, objekat gde bi skladištili hranu, vodu?

Istraga radi na tome da odgovori na sva neodgovorena pitanja o otmici i ubistvu devojčice, pišu makedonski mediji.

S obzirom da je dete oteto u 7.30 i ubijeno oko 10.00, postavlja se pitanje kako su znali da je javnost u potpunosti angažovana u potrazi za detetom kada je majka objavila na Fejsbuku tek u 12:08, dva sata nakon što je dete ubijeno.

S obzirom da je majka prijavila nestanak u 8.30 časova, postavlja se pitanje da li je otmičare neko iz policije obavestio o tome?

Foto: Printskrin/Jutjub/ Kanal 5 Televizija

Prema izvorima u istrazi, dete je oteto u 7.30 ujutro, a ubijeno je oko 10 u ataru skopskog sela Brazda. Od centra Skoplja do njega se vozi oko pola sata. Put ubica je trajao duže, u međuvremenu su stali na benzinsku pumpu da napune kantu benzina, kojim su kasnije zapalili vozilo ukradeno od ranije ubijenog Panče Žežovskog.

Lokacija je bila poznata osumnjičenom za ubistvo, Ljupču Palevskom Palči, jer njegova majka živi u selo Gluvo, pored Brazde.

Osim toga, postavlja se pitanje da li je ubici koji je hladnokrvno ubio dete, nakon što je pet dana ranije ubio drugu osobu, ovo prvo ubistvo u životu, ili mu ruka nije zadrhtala jer je to ranije uradio?

foto: Fejsbuk

Materijalno stanje Palevskog takođe unosi konfuziju motivima za otkup. Kako je čovek koji je 90-ih kao građevinski biznismen zaradio milione evra, gradeći brojne zgrade u Debar Molu, došao do nivoa da otme dete da bi iznudio desetine hiljada evra?

Istražni organi su svesni da ima mnogo neodgovorenih pitanja, ali kažu da bi na njih trebalo da odgovori istraga koja je tek počela.

(Talma)

BONUS VIDEO: IZBODEN NOŽEM 30 PUTA: Jezivo ubistvo muškarca, zločin se odigrao u napuštenoj kući u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)