NIKO NE MOŽE DA OBJASNI TRI NELOGIČNOSTI: Ubistvo Vanje i Pančea obavijeno velom misterije

Novosti online

04. 12. 2023. u 07:14

DAN nakon što su pronađena tela devojčice Vanje Đorčevski (14) i frizera iz Velesa Pančea Ž. (74), dva lica koja naizgled nemaju nikakvu povezanost, ceo region se digao na noge.

НИКО НЕ МОЖЕ ДА ОБЈАСНИ ТРИ НЕЛОГИЧНОСТИ: Убиство Вање и Панчеа обавијено велом мистерије

Foto: Fejsbuk

Mnoge je potresla vest o ove dve tragedije, ali vesti koje su juče odjeknule Balkanom otvorile su i brojna pitanja, piše Blic.

Nestanak Vanje prijavljen je 27. novembra, a makedonski MUP naveo je da je kidnapovana ispred svoje kuće na putu do škole oko 8 časova, kao i da je ubijena iz pištolja dva i po sata nakon otmice.

Sa druge strane, Panče se vodio kao nestao od 22. novembra, ali je porodica prijavila 24. novembra njegov nestanak, kao i nestanak njegovog automobila marke "sitroen", koji je korišćen za otmicu obe žrtve, a koji je potom pronađen zapaljen u ataru nadomak Skoplja. Njihova tela pronađena su nedaleko jedno od drugog u okolini Skoplja, a kako tvrde iz MUP-a, motiv ubistva je koristoljublje. Međutim, u ovom slučaju ističu se tri nelogičnosti:

1. Vanja i frizer Panče se nisu poznavali

Oglasila se ćerka ubijenog frizera i objasnila da se Vanja Đorčevski i njen otac nikada nisu u životu sreli, kao i da ni ona, a ni bilo ko drugi u porodici nije poznavao Vanju. Javnost je iznenadila i drastična razlika u godinama ubijenih, jer penzioner i tinejdžerka, prema prvim informacijama, nemaju dodirnih tačaka.

Foto: Fejsbuk

- Ni moj otac ni iko od nas nije lično poznavao devojku. Ja sam u policijskoj stanici, još ništa ne znam, osim da je moj otac pronađen mrtav, zakopan. Prvi put od vas novinara čujem da je motiv ubistva koristoljublje. Nisam čitala saopštenje MUP-a, ali mogu reći da moj otac nikada nije bio bogat čovek, pa ne znam šta znači pojam koristoljublje. U stanici sam, ne mogu više ništa da kažem, jer ni ja nemam detalje - rekla je ćerka sinoć.

Naručilac ubistva Lj. P. navodi se kao poznanik ubijenog Pančea, sa kojim je dovođen u vezu zbog navodnog vađenja zlata. Sa druge strane, objave po društvenim mrežama navode da je Panče živeo lagodan život, zahvaljujući svom poslu.

2. Motiv otmice i ubistva

Vanja Đorčevski je kidnapovana na putu do škole, a kao mogući motiv otmice navodi se otkup od njenih roditelja, prenela je makedonska televizija "Telma".

Njen nestanak je prijavljen u 7.35 časova, a ubijena je oko 10 časova istog dana. Postavlja se pitanje ako je motiv bila iznuda, kako niko od otmičara u tih sat i po vremena nije pozvao Vanjine roditelje i tražio novac. S druge strane, u javnosti se poteglo pitanje šta je otmičarima, ako je istina da je motiv bio novac, ukazivalo da Vanjini roditelji imaju novac, s obzirom na to da je njena majka izjavila da žive skromno i normalno.

Foto: Printskrin

Njena majka je istakla da njen suprug ne koristi društvene mreže, jer, kako je navela, "ne žele svi da rizikuju svoj život". Nije poznato čime se porodica Vanje bavi. Otac ubijene devojčice sinoć je priveden na saslušanje u okviru istrage.

3. Različita vremena prijave nestanka

Policija je pre dva dana objasnila da je Vanjin nestanak prijavljen u različito vreme.

Njen otac Aleksandar je, prema pisanjima tamošnjih medija, 27. novembra u 11 časova prijavio da je istog dana oko 7.27 časova njegova maloletna ćerka već izašla iz stana i krenula u Osnovnu školu "Johan Hanjrih", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Njegova izjava je izazvala pometnju u javnosti, jer se ta nova informacija uporedila sa informacijom kada je majka Zorica prijavila Vanjin nestanak.

Foto: Printskrin

- Majka devojčice je prijavila njen nestanak 27. novembra, u 8.35 časova, kada je pozvala broj hitne pomoći. Prijava je potom prosleđena nadležnim institucijama. Otac je pak zvanično prijavio nestanak tek u 11 časova, u policijskoj stanici - saopštio je MUP Severne Makedonije.

U javnosti se, odmah nakon što su se otkrili jezivi detalji zločina, poteglo pitanje zbog čega su roditelji nestanak ćerke prijavili u različito vreme, odnosno sa više od dva sata razlike. Mediji su tokom potrage pisali da je sve izgledalo kao da majka i otac nemaju dobru komunikaciju, s obzirom na dva upućena pozivima nadležnima, nezavisno jedan od drugog.

Zločini digli region na noge

Podsetimo, telo četrnaestogodišnje devojčice Vanja Đorčevske pronađeno je juče, a policija je saopštila da je tinejdžerka ubijena. U njeno ubistvo umešano je pet osoba.

U blizini Vanjinog tela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančea.

Kako navode iz MUP-a, motiv je lični interes, a tinejdžerka je odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana

Nađen i zapaljen "sitroen"

- Posle obimnih mera i aktivnosti koje su preuzeli policijski službenici SVR Skoplje, 3. decembra u okolini Skoplja, u blizini Velesa, pronađeno je telo maloletne osobe V. Đ., čiji nestanak je prijavljen 27. novembra 2023. godine. Pronađeno je i telo osobe P. Ž. (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra. U vezi sa ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, dok se jedno nalazi van zemlje, a drugo je u policijskoj stanici - navodi se u jučerašnjem saopštenju Državnog tužilaštva i dodaje:

- Prethodno je, u vezi sa krivičnim delima, pronađeno izgorelo vozilo marke "sitroen", a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršile iste osobe, čiji je motiv koristoljublje. Takođe, iz sprovedenih operativnih mera, utvrđeno je da je maloletna V. Đ. vozilom odvedena sa ulaza u rezidenciju, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana (27. 11. 2023. godine) oko 10.00 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024