DODIK: Bećirović i Komšić preneli Zelenskom podršku većine muslimana, a ne većine građana u BiH

Novosti online

23. 08. 2023. u 17:00

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su Denis Bećirović i Željko Komšić preneli ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom podršku većine muslimana u BiH, jer su obojica u Predsedništvo BiH došli glasovima muslimana.

ДОДИК: Бећировић и Комшић пренели Зеленском подршку већине муслимана, а не већине грађана у БиХ

Foto: Novosti

- Njih dvojica nisu imali legitimitet da govore ni o većinskom raspoloženju dva naroda a kamoli cele BiH. Oni su danas u Kijevu izneli privatne stavove po pitanju sukoba koji traju u toj zemlji - izjavio je Dodik upitan da prokomentariše izjavu Bećirovića da je "iskazao podršku ogromne većine građana BiH herojskom narodu Ukrajine".

Dodik je istakao da je šteta što Bećirović u svom računanju nije bio do kraja tačan i precizan pa da kaže da on govori samo u ime 23 odsto BiH.

- Možda to stanovništvo koje su oni predstavljali nije pružilo podršku da se dodeli orden predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Ali, suština je da je stanovništvo Republike koja mu je orden dodelila bilo gotovo jednoglasno u podršci takvoj odluci - naglasio je predsednik Srpske.

On je ponovio da Republika Srpska ostaje neutralna kada je reč o sukobu u Ukrajini, ali i jasna da geopolitički potresi ne mogu da promene činjenicu da Republika Srpska sa Ruskom Federacijom ima dobre političke, ekonomske i kulturološke veze koje će se nastaviti i u budućnosti.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)