OSMICA IPAK OPSTAO: Bošnjaci odustali da ne bi imenovali političke neprijatelje

S. MIŠLjENOVIĆ

10. 02. 2023. u 06:45

Osman Mehmedagić Osmica, član SDA, nije smenjen sa funkcije direktora Obaveštajno bezbednosne agencije BiH na jučerašnjoj sednici Saveta ministara BiH jer će konkursne procedure za pozicije koje pripadaju bošnjačkim kadrovima u bezbednosnim agencijama BiH biti ponovo provedene.

ОСМИЦА ИПАК ОПСТАО: Бошњаци одустали да не би именовали политичке непријатеље

Foto: Normala.ba

Naime, članovi Trojke (SDP, NiP, NS) koji čine bošnjačku komponentu u Savetu ministra, morali su prolongirati smenu Osmice,koji je čovek od poverenja Bakira Izetbegovića, jer da su predložili nova imena bošnjačkih direktora među njima bi morali i uvrstiti ime jednog od dva kandidata SDA koji su prošli na konkursu za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH. Kako ne bi imenovali kadrove svojih zakletih političkih neprijatelja iz SDA, tako su bošnjački predstavnici u Savetu ministara, odustali od imenovanja svojih kadrova na direktorska mesta dok se ne ponovi konkursna procedura za ovo jedno mesto,a li su poručili nakon sednice da Osmica definitivno leti iz fotelje direktira OBA

- Kreće zakonito razrešenje direktora OBA. Štetno je da ovaj direktor OBA ostane na funkciji. Treba zasedati odbor na kojem kreće procedura njegovog razrešenja i imenovanja drugog direktora i to smo već usaglasili. Direktoru OBA je istekao i mandat i on je stekao uslove za penziju - rekao je Elmedin Konaković ministar vanjskih poslova BiH i lider Naroda i Pravde.

Sa druge strane na sednici su imenovani srpski i hrvatski kadrovi u bezbednosnim agencijama. Tako je Darko Ćulum (SNSD) ostao na poziciji direktora SIPA, a njegov stranački kolega Žarko Laketa je imenovan za direktora Službe za poslove sa strancima.

Za direktora Granične policije je na predlog HDZ BiH imenovan  Mirko Kuprešaković, dok je bivši direktor Granične policije Zoran Galić, takođe na predlog HDZ BiH postavljen za zamenika direktora SIPA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)