SALON NESTAO U VATRI: Pet osoba u Brčkom zadobilo trovanje, a jedna je imala uganuće

S. M.

13. 01. 2023. u 18:46

U VELIKOM požaru salona nameštaja "Malagić" u Brčkom je povređeno šest osoba, a dobar deo fabrike je izgoreo.

САЛОН НЕСТАО У ВАТРИ: Пет особа у Брчком задобило тровање, а једна је имала угануће

Foto SRNA

 Salih Ibrahimbegović, portparol brčanskog Zdravstvenog centra, potvrdio je da je šest osoba povređeno u požaru, i da su svi van životne opasnosti.

- Pet osoba je zadobilo trovanje ugljen-monoksidom, a jedna osoba je imala uganuće - kazao je Ibrahimbegović.

Mićo Simikić, pomoćnik ministra za zaštitu i spasavanje u Vladi Brčko Distrikta, rekao je da je požar pre 10.30 stavljen pod kontrolu.

- Otprilike je trećina fabrike izgorela. Ovo je stari problem u brčanskoj industriji da firme nemaju hidrante, odnosno dovoljno vode, pa smo morali dovoziti vodu iz baze. Upotrebili smo sve resurse koje smo imali i oko pola 11 smo požar stavili pod kontrolu. Završeno je sve u rekordnom roku - naveo je Simikić.

Dodao je da će šteta na fabrici kasnije biti procenjena. Na pitanje da li se zna šta je uzrok požara, Simikić odgovara da se još ne zna, i da veštačenja iz policije i tužilaštva tek slede.

- Dobili smo poziv oko 8.45 i odmah smo krenuli na lice mesta. To je salon nameštaja, nalaze se lako zapaljive stvari - zaključio je Simikić.

Foto SRNA

Iako je požar brzo lokalizovan i ugušen, vatrogasci u Brčkom nisu imali dovoljno materijalno-tehničkih sredstava, pa su tražili pomoć od kolega iz fabrike ulja "Bimal" i iz opštine Srebrenik u Federaciji.

HIDRANT

MIĆO Simikić je izjavio da jedan deo fabrike nema dovoljno vode u hidrantima tako da je to dosta otežalo gašenje požara, ali su uspeli da ga stavde pod kontrolu.

- Ostali su dežurni vatrogasci kod fabrike. Firme moraju da povedu računa da imaju dovoljno vode u hidrantima i započnu gašenje požara pre nego se on razvije - naveo je Simikićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!