DODIK NE MARI ZA PLANOVE ZAPADA: BiH neće biti servis za želje EU, SAD i ostalih

Novosti online

14. 12. 2022. u 15:25

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik poručio je da nova vlast na nivou BiH sigurno neće biti servis za želje EU, SAD i ostalih, ali će raditi na rešavanju pitanja koja to već dugo čekaju, te će forsirati realizaciju razvojnih projekata.

ДОДИК НЕ МАРИ ЗА ПЛАНОВЕ ЗАПАДА: БиХ неће бити сервис за жеље ЕУ, САД и осталих

Foto: Petar Milošević

- Nakon formiranja Saveta ministara pristupićemo odmah izradi novog budžeta koji treba da bude usaglašen i, verujem, rekordno brzo usvojen nakon formiranja Saveta ministara - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci uoči sutrašnjeg sastanka sa HDZ-om i "osmorkom".

On je dodao da će dogovor o formiranju vlasti sutra biti završen, da će razgovarati o konkretnim projektima i određenim pozicioniranjima.

- Idemo da pokušamo da radimo u atmosferi punog uvažavanja, imamo potrebu da i oni i mi rešimo neka pitanja, opredelili smo se da forsiramo razvojne projekte - istakao je Dodik.

Dodik je ranije najavio da će trojni sastanak o formiranju Saveta ministara i ostalih struktura vlasti na zajedničkom nivou biti održan u četvrtak, 15. decembra, u Sarajevu, te da će SNSD podržati Borjanu Krišto za predsedavajuću Saveta ministara.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)