"TO JE FAŠISTA, NEK NOSI TE PRLJAVE PARE" Milanović odgovorio na pretnju švedskog evroposlanika

Tanjug

20. 05. 2022. u 15:17

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović oštro je danas odgovorio na pretnje švedskog evroposlanika Čarli Vajmersa, da veto može biti obostran, nazvao ga "zatacanim islamofobom" i fašistom" i poručio da "može da nosi te prljave pare".

ТО ЈЕ ФАШИСТА, НЕК НОСИ ТЕ ПРЉАВЕ ПАРЕ Милановић одговорио на претњу шведског европосланика

Foto: Tanjug/Hina/Miroslav Lelas

Vajmers je, naime, nakon Milanovićevog insistiranja da Hrvatska treba da blokira ulazak Švedske i Finske u NATO, dok BiH ne promeni Izborni zakon, poručio na Tviteru da veta mogu biti dvosmerna i da dve zemlje u evropski budžet uplaćuju milijarde, a Hrvatska iz njega prima milijarde.

- Isto važi i za NekstDženerationEU, kao i druge fondove... - napisao je švedski evroposlanik.

- To je fašista, zadnji ološ, neka nosi te prljave novce. On će da preti Hrvatskoj - rekao je Milanović danas u Zaboku, gde je prisustvovao Danu Grada.

Dodao je da je Turska ta koja se sluša i da Hrvatske nema jer je, kako je naveo, predstavljaju "bedne bube".

Ocenio je da je Hrvatska u situaciji u kakvoj nikada nije bila i da bi ambasador Hrvatske u NATO-u po svemu trebalo da bude neutralan po pitanju članstva Švedske i Finske.

- Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u penziju, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa od mene. Ne sme se nikome zameriti. Šta će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament - kazao je Milanović.

- Fućkaš njih i njihov novac, to su ocene - rekao je Milanović o pretnji švedskog evroparlamentarca da mogu uložiti veto u novac koji Hrvatska dobija iz EU.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA" - Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu