HRVATSKA HAPSI POSLE 30 GODINA: Krajiški vojnik Jovan lišen slobode zbog misterioznog "ratnog zločina"

SISAČKO-moslavačka policija kratko je saopštila da je uhapšen Jovan B. (61) sa područja Hrvatske Kostajnice pod sumnjom da je 1992. godine zajedno sa Nikolom Ilićem u mestu Rosuljama ubio hrvatskog civila.

ХРВАТСКА ХАПСИ ПОСЛЕ 30 ГОДИНА: Крајишки војник Јован лишен слободе због мистериозног ратног злочина

Foto: Ognjen Radošević

Po tvrdnjama policije Jovan B. je sa Ilićem, koji je u međuvremenu umro, bio naoružan i u uniformi SAO Krajine došao do kuće Nikole Ilića, koji je imao 70 godina. Ubijen je na obali Une vatrenim oružjem, a telo je bačeno u reku. Policija potvrđuje da telo nikada nije nađeno, a Jovan B. je optužen zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina.

U tom delu Hrvatske živeli su pretežno starci, hrvatske i srpske nacionalnosti. Do sada su procesuirani mnogi pripadnici bivše SAO Krajine pod sumnjom da su ubili nekoliko hrvatskih civila u mestu Kostriće, ali Jovana B. do sada niko nije spominjao. Nikola Ilić se spominje u optužnicama koje su podignute nakon ubistva petnaest civila u Kosrtićima. Optužnica je podignuta za događaje u Kostrićima 2017. godine, do sada se nije spominjalo ubistvo hrvatskog civila u Rosuljama.

Policija nije saopštila kako je, trideset godina kasnije, došlo do optužbe zbog koje je Jovan B. uhapšen od strane Policijske uprave zagrebačke i čeka ga kaznena prijava za ubistvo civila. Ne znaju se za sada ni detalji gde je od devedesetih živeo i postoje li uopšte svedoci događaja zbog kojeg je sada završio u zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna