DEVOJČICA PREMINULA POSLE OPERACIJE: Tužilastvo će tražiti obdukciju tela DŽene Gadžun (2) iz Kaknja

Tanjug

14. 11. 2021. u 12:59

IZ KANTONALNOG tužilaštva u Sarajevu potvrđeno je da će tražiti obdukciju tela dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, nakon što je preminula rano jutros, prenosi portal Klix.ba.

ДЕВОЈЧИЦА ПРЕМИНУЛА ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Тужиластво ће тражити обдукцију тела Џене Гаџун (2) из Какња

FOTO: Avaz

Istaknuto je da MUP Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva intenzivno preduzima radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

Muris Gadžun, Dženin otac, jutros je objavio da je njegova kćerka preminula. Devojčica je operisana u sarajevskoj privatnoj oftamološkoj ordinaciji "Dr. Halimić". Nakon toga se njeno zdravstveno stanje zakomplikovalo, zbog čega je smeštena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Džena je bila u komi.

Foto: Fejsbuk/Muris Mure Gadzun

Džena Gadžun

Iz jedine laboratorije ovlaštene za verifikaciju medicinskih aparata Verlab saopštili su da uređaji iz spomenute ordinacije nisu bili na njihovom spisku, a iz lekarske komore Kantona Sarajevo navedeno je da lekarka koja je operisala Dženu nije imala njihovu licencu.

Kantonalna inspekcija je u međuvremenu izvršila nadzor u spomenutoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a kantonalni ministar zdravlja Haris Vranić je najavio kontrolu svih privatnih zdravstvenih ustanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024