KIŠA NE PRESTAJE, U TOKU EVAKUACIJA: Sve dramatičnije stanje u Bosni i RS, reke poplavile ulice i kuće, pred mnogima je besana noć

Novosti online

05. 11. 2021. u 21:19

OBILNE padavine ne prestaju na području Bosne.

КИША НЕ ПРЕСТАЈЕ,  У ТОКУ ЕВАКУАЦИЈА: Све драматичније стање у Босни и РС, реке поплавиле улице и куће, пред многима је бесана ноћ

Foto: Printskrin

U Sarajevu i okolnim mestima nastao je haos, a u pojedinim delovima je zbog poplava u toku evakuacija građana. Najkritičnija mesta u sarajevskoj opštini su Otes, Ilidža, Reljevo, Rajlovac, kao i delovi Republike Srpske koji se nalaze blizu Sarajeva - Trnovo, Kijevo, Pale, Istočno Sarajevo...

Zbog poplava proglašena vanredna situacija u Palama, Trnovu i Istočnoj Ilidži.

Meštani napuštaju kuće

Kako prenosi Indeks, na Ilidži i Otesu je veliki broj kuća poplavljeno, zbog čega se vrši evakuacija građana. U Otes, naselje kod Ilidže, došle su vatrogasne službe, kao i veliki broj kamiona koji dovoze šljunak kako bi napravili nasipe i sprečili dodatno izlivanje reke iz korita.

- Ove nasipe prave za ne daj Bože, a na putu prema Vogošći je još gore - rekao je jedan od prolaznika.

Put prema Vogošći zahvata i Rajlovac, gde se nalazi fabrika za punjenje kiseonikaa Meser. Postoji velika opasnost da bolnice ne pronađu drugu postrojenje za punjenjenje, zbog čega bi pacijenti mogli da ostanu bez kiseonika, a to bi moglo da ima tragične posledice.

Reka Željeznica na Ilidži je poplavila neke objekte.

Nabujala Bosna izlila se u Kaknju, poplavljene kuće

Nabujala rijeka Bosna večeras se izlila se u Kaknju. Poplavljeno je nekoliko naselja. Najkritičnija situacija je u naselju Doboj gde se voda probila do kuća i imovine.

Poplave su već prouzrokovale velike štete. S obzirom na činjenicu da kiša i dalje pada nepredvidiva je noć pred građanima, piše Avaz.

Kakanj je angažovao mašine i kamione i nasuo šljunak na ovim mestima.

Osim naselja Doboj, Bosna se izlila i poplavila objekte u Povezicama, Malješu, Donjem Kaknju...

Reka Bosna preti da se izlije i u Zenici, voda došla do šetališta

U Zenici je porastao vodostaj Bosne i preti izlivanjem iz korita. Na pojedinim delovima voda je već došla do šetališta.


 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MILANOVIĆ NIJE BIRAO REČI: Hoće li i državljanstvo da mi oduzmu? Ti ljudi nemaju mere (FOTO)