MILORAD DODIK: Prisustvujem sednicama, ali ne glasam kako bi Šefik DŽaferović i Željko Komšić želeli

Novosti online

13. 10. 2021. u 22:46

U SARAJEVU kažu blokada institucija, što nije tačno. Prisustvujem sednicama, a što glasam protiv, i što nije po volji preostala dva člana, to nije moj problem, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.

МИЛОРАД ДОДИК: Присуствујем седницама, али не гласам како би Шефик Џаферовић и Жељко Комшић желели

Foto: D. Pozderović

Istakao je da je u ponedeljak sednica Predsedništva BiH.

- Predsedavajući Predsedništva Željko Komšić je na dnevni red stavio svašta, pa i ugovor o Islamskoj zajednici. Predviđeno je da u nekoliko tačaka prisustvuje i ministarska spoljnih poslova u Savetu ministara Bisera Turković. Ustaću od stola i sesti sa strane dok ona referiše. Nema potrebe da sedim za istim stolom. Kad dođe glasanje, glasaću protiv, šta god rekla. Oni kažu blokada, nije blokada, ja sam na sednici, a što neću da glasam kako njih dvojica to misle, to nije blokada, već tako Predsedništvo BiH treba da funkcioniše - istakao je Milorad Dodik.

Dodik se osvrnuo i na neodržanu zajedničku vojnu vežbu Oružanih snaga i Vojske Srbije.

- Bila je odluka da se održi štabna vežba SAD i Oružanih snaga. Rekao sam može, ali da se održi i sa Vojskom Srbije. Doneli smo u istom trenutku da se obe vežbe održe. Pustimo da se održi ova prva, a kada je na red došla vežba sa Srbijom, onda se sve opstruiše, van svih ustavnih ovlašćenja - naglasio je Dodik u emisiji "Telering".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)